Asztalfoglalás Jegyfoglalás Hírlevél feliratkozás Hotel Ködmön****

Borkóstoló programok

 

Borkóstoló hölgyeknek:

Egyedül álló program, hisz a hölgyekre nem mindig gondolnak a borkóstolók összeállításánál.

 

Te kis édes – Merlot – Vincze Béla borászata Egri Tréfli Cuvée – Thummerer borászat Egri rajnai rizling – Tramini cuvee (A felsorolt borok félédes, vagy édes, prestige borok) Folklórprogram: A tánccsoport népviseletben, magyaros táncokat mutat be, csárdásra tanítja a vendégeket. A programot az étkezés fogásai között tekinthetik meg a vendégek.

 

Borlovag avatás:

Ebéd vagy vacsora után a vendégek közül, egy hangulatos, vidám játék keretében, Borlovagokat avatunk, akik ezért diplomát kapnak. A játékban minden vendég részt vesz, ezáltal vidám befejezése az étkezésnek.

 

Bor-próba:

Készítse el Eger legjobb bikavérét! A játék során a vendégek részesei lehetnek az egri csodának, az egri bikavér készítésének. A bikavér készítés rövid történetének ismertetése után 2-3 csoport készítheti el a bikavért. A csoporttagok maguk közül Borbírát (sommelier-t) választ, aki az elkészített bikavéreket megkóstolja és értékeli, majd kiválasztja a legjobbat. A legjobb bikavért készítő csoport és a Borbíró is elnyeri méltó jutalmát.

 

Gulyásparti:

Korlátlanul ehet-ihat! Fogadóital: 4cl pálinka. A csárda kerthelyiségében szabadtűzön főzött, hungarikumnak számító bogrács-gulyást kapnak a vendégek, valamint diós almatöltelékkel, vanília öntettel készült rétest. A jó hangulatról cigánymuzsika, folklórprogram és az egri borok gondoskodnak.

 

Szüreti mulatság:

Egri szüret Az országban sok helyen van szüret, de az egri különleges és feledhetetlen. Fogadás pálinkával a csárdában, majd ebéd: gulyásleves szabad szedéssel és 2 féle bor kóstolása. Ebéd után indulás a szőlőhegyre, ahol a vendégek saját kezükkel szüretelnek. (Eszközöket biztosítunk). A jókedvű szüretről finom borokkal gondoskodunk, és aki megéhezik, „hamuban sült", friss pogácsával kínáljuk. Szüret közben szakmai ismertetést tartunk. Ezt követően a leszedett szőlő darálása, préselése történik, majd a jól végzett munka után a megérdemelt mustkóstolás. Szüreti lakoma a csárdában: Erőleves gazdagon, mustos pecsenye, szőlős rétes, egri bor korlátlan kóstolása. (kb. 6 órás program, így kiváló lehet csapatépítésre is).

 

Pálinkás lovagok:

Amelyik betegséget a pálinka nem gyógyítja, az már tényleg halálos kór! A pálinka az emberi társadalom egyik legősibb italai közé tartozik, amelyet a világ minden táján fogyasztanak. Alapanyaga országonként igen eltérő. A változatosság oka az időjárás és a természeti adottságok. A legkiválóbb pálinka félék Magyarországon találhatók, ahol a gyümölcsből készült pálinkák zamata egyedülálló az egész világon. A kóstolás során 4-5 féle, igény szerint ettől is több féle pálinkát kóstolnak a bátor résztvevők. Aki min. 3 pálinkáról kitalálja, hogy milyen gyümölcsből készült, értékes ajándékot kap. (40 féle pálinka szerepel kínálatunkban). Borkóstoló hölgyeknek: Egyedül álló program, hisz a Hölgyekre nem mindig gondolnak a borkóstolók összeállításánál. Te kis édes – Merlot – Vincze Béla borászata Egri Tréfli Cuvée – Thummerer borászat Egri rajnai rizling – Tramini cuvee (A felsorolt borok félédes vagy édes, prestige borok)

 

Borkóstoló uraknak:

3, 5 vagy akár 7 féle prestige bor kóstolása, somellier által tartott rövid ismertetővel.

Szépasszony kerestetik: A csoport tagjai közül, titkos szavazással kiválasztják a legszebb, legszimpatikusabb hölgyet, akinek a büszke cím viseléséért néhány játékos feladatot kell megoldania. Borlovag hölggyé kell válnia!